Terug naar het overzicht

Een absolute topvilla. Casale Alessandro is een van de meest exclusieve villa's binnen de collectie van Dolce Villa's. Een zeer sfeervolle villa die op alle punten klopt: een onovertroffen lokatie met schitterende vergezichten over het landschap van de Crete Senese. Een geweldig, panoramisch gelegen zwembad, ingebed in een groots opgezette landschapstuin. Plus een villa waarin perfectie gecombineerd is met een nonchalance, die alleen voorbehouden is aan de beste interior designers. Een ruim bemeten huis bovendien dat met gemak plaats biedt aan negentien gasten.

Rijdend over de toegangsweg, een lange, door de heuvels slingerende weg, omzoomd door cipressen, zie je al van verre Casale Alessandro liggen. Een stoer landhuis, dat de omgeving domineert. Opgebouwd uit prachtige, eeuwenoude natuursteen, straalt dit huis karakter en sfeer uit. Sfeer die mede is ontstaan door de oude vloeren, stoere balken, ronde bogen en muurnissen zoveel in tact te laten. Want, hoewel dit nauwelijks voor te stellen is, verkeerde Casale Alessandro een aantal jaren terug nog in een deplorabele staat. Het is dan ook de visionaire blik van de huidige eigenaresse geweest, een veelgevraagd binnenhuis architecte, en een grondige restauratie, die het ruineuze huis weer haar ziel hebben terug gegeven. Speciaal voor het huis ontworpen meubels en kasten, een uitzonderlijke keuken en in warme oker en aardetinten gestucte muren, hebben van dit huis een echt thuis weten te maken. Een opmerkelijk huis dat al in diverse interieur magazines heeft gestaan als geslaagd voorbeeld van  modern design in een historische hoeve.

Met negen slaapkamers en badkamers, is Casale Alessandro een ruim bemeten huis dat op de begane grond diverse, in elkaar overlopende leefruimtes telt. Slechts door grote bogen gescheiden vloeien keuken, eet- en zitkamer en de study hier in elkaar over, uitlopend in de patio buiten. De slaapkamers op de bovenverdieping zijn bereikbaar via twee buitentrappen. Daarnaast is er een recent (2009) toegevoegde annex waar zich drie slaapkamers met elk een eigen badkamer bevinden. Verder telt dit bijgebouw een tweede. kleine keuken, een bar en een gym.

Een meer dan 10.000 m2 tellende terrassentuin met pergola's, patio's en een overdekte eetruimte omringt het huis. Hier kunnen gasten genieten van een schitterend 360 graden panorama over de vallei. In de tuin is tevens het panoramisch gelegen, verwarmde zwembad te vinden, terwijl aan de westzijde een hot tub staat, een ideale plaats om de zonsondergang te beleven. Ten slotte is er de moestuin, niet alleen een decoratief element maar bedoeld om de keuken te voorzien van verse, biologisch verbouwde seizoensgroente.

Een verblijf in dit uitzonderlijke huis is des gewenst uit te breiden met diverse vormen van catering, van alleen ontbijt tot een volledige verzorging, eventueel dagelijk huishoudelijke hulp en andere diensten.  

Voorzieningen


Vrijstaande villa plus annex, met privé pool en whirlpool

capaciteit: 18 personen
slaapkamers: 9
badkamers: 9
woonkeuken
eetkamer
woonkamer met open haard
terras met eettafel onder pergola

diverse terrassen
verwarmd zwembad 16x5 m met jetstream
outdoor whirlpool
zonneterras met ligbedden

Aanvraag beschikbaarheid:


Prijzen per week 2019

  13 apr./
18 mei
18 mei/
15 juni
15 juni/
30 aug.

18 personen 12.500 15.625 20.000

Prijzen per week 2019

                     30 aug./
5 okt.

5 okt./
2 nov.

2 nov./
21 dec.


18 personen 15.625 12.500 8.750

Prijzen zijn in Euro's

Inclusief:
beddengoed, bad- en keukenlinnen
zwembadlakens
eindschoonmaak
verwarming
verwarmen van het zwembad
air conditioning in alle slaapkamers
WIFI
open haard hout
gebruik moestuin

Exclusief:
verplichte schoonmaak  €1.200 per week 4 uur p.d. 6 dagen pw
verwarmen van het zwembad
verwarming naar verbruik  (ca €50 a 100 per dag!) 

Extra services:
diner bij aankomst 
boodschappen bij aankomst 
ontbijt service
diner bereid aan huis
extra huishoudelijke hulp 
hygiënische babykit 

huisdieren niet toegestaan

Borg €2.500
Check in: Na 16.00 uur
Check out: Voor 10.00 uur
In- of uit checken buiten de aangegeven tijden gaan in overleg, en hiervoor kan een toeslag worden gevraagd. 

 

Omgeving


Pienza 10 à 15 min.
San Quirico 10 min. 
Pienza 15 min.
Montepulciano 20 min. 
Sarteano 20 min. 
Chiusi, trienstation 25 min. 
Montalcino 30 min. 
Siena 1 uur
Arezzo 1 uur
Orvieto 1 uur
Perugia 1 uur
Florence 1,5 uur
Rome 2 uur

Formulier Casale Alessandro, Pienza - Toscane 18 pers. (Van €8.750 tot €20.000 per week)


Controleer goed of u bovenstaande velden zo volledig mogelijk hebt ingevuld. Na het versturen dan dit formulier sturen wij u een kopie van de aanvraag toe. Indien u deze kopie-aanvraag niet ontvangt, dan is er helaas iets mis gegaan. Probeert u het dan opnieuw of gebruik info@dolce-villas.nl.Omgeving


Pienza 10 à 15 min.
San Quirico 10 min. 
Pienza 15 min.
Montepulciano 20 min. 
Sarteano 20 min. 
Chiusi, trienstation 25 min. 
Montalcino 30 min. 
Siena 1 uur
Arezzo 1 uur
Orvieto 1 uur
Perugia 1 uur
Florence 1,5 uur
Rome 2 uur