Terug naar het overzicht

Omringd door de natuur. Een weg van ruim een kilometer over een onverharde weg, tussen de weilanden door. De witte koeien die even opkijken en dan weer rustig door grazen. Een tractor in de verte. Vogels alom, eeuwenoud bos afgewisseld met weilanden, een oase van groen en rust. Gek toch, dat de bewoonde wereld helemal niet zo heel erg ver weg is! Om te beginnen is er de receptie waar tevens het groentewinkeltje is waar kinderen helemaal worden betroken bij wat er in de schappen ligt, wat er van het land is gekomen vandaag. Wil je een paar eieren, loop maar mee naar de kippen ... of wil je zien waar de tomaten hier groeien? Wat een rust, tijd voor een praatje en wat een liefde voor het land spreekt er uit dit agriturismo. Een geheel biologisch werkend boeren bedrijf dat bovendien in het najaar ook een truffelfarm is. Een boerenbedrijf waar respect en zorg voor het land en haar dieren voorop staat. Geen pesticides dus en het vee dat hier in alle vrijheid graast, krijgt geen medicijnen tenzij er een levensbedreigende situatie is. Al het andere wordt opgelost met en dieet van kruiden. Heerlijk vlees dat beroemd is om haar kwaliteit, is het gevolg en hét ingredient voor de beroemde bistecca alla fiorentina. 

Verspreid op het landgoed liggen drie grote landhuizen, boeren casales die elk zijn onderverdeeld in drie a vier appartementen. Bibbi is het kleinste appartement van een van de drie casales, een hoeve die niet alleen een zwembad heeft maar ook een pingtafel en een schommel in de tuin. Voor de ingang van Bibbi staat een rietgedekte pergola waar het heerrlijk toeven is. La Dolce Vita begint hier met een glas wijn van een van de biologische wijnboeren uit de omgeving, de honing, het vlees van de eigen boerderij en de heerlijk verse, onbespoten groente. Of doe je je misschien te goed aan het brood dat jouw kleintje heeft gebakken tijdens de workshop broodbakken die hier niet alleen aan volwassenen maar ook aan de kleintjes wordt gegeven? 

Tijd om te koken, of even op de bank te relaxen? Dan betreed je Bibbi direct in de hoge woonkamer, studio eigenlijk. Een open ruimte met keuken, eettafel en band die desgewenst een extra slaapplaats biedt. Naast deze heerlijk ruime living is er de slaapkmer en de badkamer met douche. Speels en met en een design touch ingericht. Echt een plek waar je je direct thuis voelt, modern en toch geheel in de stijl die bij en Toscaans landhuis past. Naast Bibbi telt deze hoeve nog drie andere appartementen die gezamenlijk het zwembad delen.

Wandelen, hiken onder leiding van een natuurgids, fietsen, vissen in het meer, er is hier van alles te doen en te beleven. Alleen ben je hier nooit, want het landgoed telt een grappig stel katten dat helemaal gewend is aan de gasten op het domein en die zich goed laat aaien door de allerkleinsten. Op een wandeling over het landgoed kom je het vee tegen maar trek je er 's morgens vroeg of 's avonds laat op uit dan is er grote kans dat je een hert spot. 

Het echte landleven kan je hier dus proeven. Maar vergis je niet - je bevindt je evengoed in het hart van Toscane en het familietorenstadje San Gimignano of de hoofdstad van de Toscaanse witte truffel, Miniato, liggen op korte afstand evenals toppers als Siena en Florence. 

Voorzieningen


appartement op de begane grond

capaciteit: 2-3 personen (3e= klein kind/baby)
slaapkamers: 1
badkamers: 1 met douche
(elektriciteit en warmwater voorziening dmv zonnenerergie)
living met keukenhoek
privé terras voor de deur

gemeenschappelijk zwembad
zonneterras met ligbedden
pingpong tafel
schommels

winkel met biologische producten, w.o. eigen groentes, graan, honing, vlees (bofinorunderen)

Aanvraag beschikbaarheid:


Op aanvraag. vanaf €660 per week, in het laagseizoen is ook verblijf korter dan een week mogelijk, in het hoogseizoen alleen verhuur van zaterdag op zaterdag, per week.

Naast dit omschreven 2-3 persoons appartement Bibi, telt de boerenhoeve waar Bibi een appartemente van op de begane grond is, nog 3 andere appartementen:
-Een 6+2 pers. appartement op de BG en 1ste verd.
-4+1 pers. appartement op de BG en 1ste verd.
-4 pers. appartement op de BG en 1ste verd.
-2 pers. appartement op de BG

Omgeving


Legoli 9 km
Sughera 10 km beroemde kaasmakerij
Montefoscoli met allerlei voorzieningen en restaurant 9 km
Palaia 14 km
Castel Fiorentino 15 km
San Miniato 19 km
San Gimignano 25 km

Formulier Appartamento Bibbi, Agriturismo Biologico al Miniato- Toscane 3 personen (Vanaf €90 per dag in het laagseizoen)


Controleer goed of u bovenstaande velden zo volledig mogelijk hebt ingevuld. Na het versturen dan dit formulier sturen wij u een kopie van de aanvraag toe. Indien u deze kopie-aanvraag niet ontvangt, dan is er helaas iets mis gegaan. Probeert u het dan opnieuw of gebruik info@dolce-villas.nl.Omgeving


Legoli 9 km
Sughera 10 km beroemde kaasmakerij
Montefoscoli met allerlei voorzieningen en restaurant 9 km
Palaia 14 km
Castel Fiorentino 15 km
San Miniato 19 km
San Gimignano 25 km