Dolce Griante Duo

dinsdag, december 28th, 2021

Sfeer, luxe en stijl. Wie logeert in Dolce Griante Duo krijgt het allemaal. Een stijlvol bovenste deel van een oud dorpshuis met een eigen entree via een fraaie oude poort. Luxueus ingericht en hoewel geheel eigentijds, toch verrassend sfeervol. Een klein juweel voor twee dat bovendien ideaal gelegen is – op loopafstand van een terras en de oevers van het Comomeer.

 • schitterend gerenoveerd dorpshuis
 • luxe voor twee
 • gedeeld zwembad en moestuin
 • airconditioning
 • dorp met café en de meeroever op loopafstand

Alleen al de toegang, de oude houten poort, geeft aan dat dit een speciaal plekje is. De oude, verweerde muren die het terras buiten begrenzen, maken het terras erachter tot een geweldige plek. Ingericht met een eettafel onder de parasol en een paar luxe stoelen, is dit dé plek om van het buitenleven te genieten met uitzicht over de daken van het dorpje met het meer in de verte. Het dichts bijzijnde lido aan het meer is op loopafstand, maar voor wie instant behoefte heeft aan een frisse duik, is er ook een recent aangelegd zwembad. Een verdieping lager, in een verder weg gelegen tuindeel, iets voorbij de moestuin, ligt het zwembad dat uitgerust is met ligbedden. Een zwembad dat slechts wordt gedeeld met het vierpersoons appartement dat een verdieping lager is gelegen.

Met het terras voor de ingang van het appartement, dat als een tweede zomerliving fungeert, is er volop gelegenheid om van de zuivere meerlucht te genieten, Binnenshuis is er de stijlvolle keuken met daarnaast een zithoek en daarachter de slaapkamer. Een modern uitgevoerde badkamer completeert het geheel.

Tenuta Folavento

zondag, december 17th, 2023

Op en top Toscaans. Vanaf het moment dat je de oprijlaan met cipressen oprijdt en in de verte de statige villa zit liggen, voel je de rust neerdalen. Wat een oord van landelijke elegance, van ruimte en van stijl. Alsof elk hoekje, elk zitje in de tuin, elk bedje aan het zwembad, zó uit een interieur tijdschrift komt. Voeg daar het hartelijk welkom en de geweldige keuken van de Tenuta, met eigen groentes en wijnen aan toe. En je weet dat je in een klein Toscaans paradijsje bent beland.

 • sfeervol hotel met kamers, suites en appartementen
 • twee zwembaden
 • dagelijkse Tai Chi lessen, gratis voor gasten
 • restaurant
 • manege
 • tennisbanen
 • privé meertje
 • wijndomein met lokaal voor proeverijen
 • op 20 minuten van zee
 • bos chalet

Met als kloppend hart de statige villa waar ofwel binnen in de sfeervolle eetzaal, of op het grote terras buiten, de maaltijden worden geserveerd, is Tenuta Folavento samengesteld uit diverse bijgebouwen. Een zijvleugel die aan de villa vastzit, een los bijgebouw direct hierachter, ook de vertrekken van de landarbeiders en de twee lage langwerpige loodsen waar ooit de druivenoogst werd bewaard en waar nu een gezellige, multifunctionele ruimte van is gemaakt waar in voor- en najaar de Tai Chi lessen worden gehouden maar waar ook de sauna en de relax-bedden evenals een informele living zijn ondergebracht. Op korte afstand van dit cluster van gebouwen is een schitterend plattelandsvilla gelegen die in een aantal zelfstandige appartementen is onderverdeeld en die een eigen, geheel door groen omsloten zwembad hebben.

Iets verder van de Tenuta verwijderd ligt de eigen manege met daarachter het productie gebouw van de wijnmakerij. Hier is een groot proeflokaal gemaakt waar proeverijen worden gehouden.

Villetta Ginepro

donderdag, oktober 31st, 2019

Wat een geweldig uitzicht. Wat een bizarre rotsen! Zelden zag je eerder dit soort rotsformaties. Alsof een reuzenhand rosekleurige klei heeft gedruppeld, gevormd, gestapeld tot bizzarre vormen. Rotsen die, wanneer de avond valt, schitterend diep okerrood kleuren. Omgeven door dergelijke rotsen ligt het zwembad, dat bovendien op zee uitkijkt! Wat Villetta Ginepro zo bijzonder maakt, is dat dit villa appartement direct aan het zwembad ligt en een heerlijk groot, deels overdekt terras voor het huis heeft. Hoewel het zwembad met het zonneterras in principe gedeeld wordt met vier andere appartementen, voelt het toch een beetje alsof het bij Villetta Ginepro hoort …

 • prachtig uitzicht
 • bungalow op klein complex
 • gezamenlijk zwembad

Costa Paradiso. Een paradijselijk stuk kust, iets ten westen van de Costa Smeralda dat bekend staat om haar grillige rotsformaties en romantische baaitjes. Wilde natuur, geurend mediterraanse maquis en kleine bergdorpjes in het achterland. Villetta Ginepro is genoemd naar een van die aromatisch geurende struiken die hier volop te vinden zijn en ondermeer tot likeur worden verwerkt. Een uitnodigend huis dat geheel opgaat in de roodkleurige rotsen rondom. In zacht bruinrose kalk geverfd en met fraaie details zoals de fraaie natuurstenen buitenmuur, de ronde boog van het terras en binnenshuis de talrijke maritieme details.

Gelegen in een zeer ruim opgezet, residentieel park met allerlei huizen, geschakelde appartementen en vrijstaande villa’s, is dit een echt vakantie dorpje. Aan zee is een klein centrum gelegen met wat voorzieningen, een restaurant en watersportcentrum. Verspreid over het terrein zijn er daarnaast nog een paar supermarkjes, afhaal restaurants en winkels te vinden.

 

Resort Riparbella

woensdag, januari 19th, 2022

Wat een plek! Niet alleen een geweldige plek voor kinderen, die hier maar liefst uit twee zwembaden kunnen kiezen plus allerlei andere activiteiten. Maar ook ideaal voor de ouders, die voor hun appartement een fijne plek hebben om te kunnen relaxen en binnenshuis een fraai appartement.

 • twee zwembaden
 • grote zonneterrassen met ligbedden en dagbedden
 • restaurant
 • wellness
 • kamers in hotelformule en appartementen

Casa Dalmasso

dinsdag, september 3rd, 2019

De Piemonte op haar best! Houd je van design – minimalistisch, fraai en 100% Italiaans. En zou je als rechtgeaarde wijnliefhebber ook wel eens temidden van de wijngaarden, in een waar groen paradijs willen logeren? Dan is Casa Dalmasso de ideale plek om de Piemonte in stijl te ontdekken.

 • schitterende vergezichten
 • strak design
 • kleinschalig met slechts drie appartementen
 • panoramisch gelegen zwembad

Met een gedeeld zwembad vanwaaruit je over de eindeloos golvende wijngaarden rond de villa kan kijken. En met voor elk appartement een terras of tuindeel, kan je overal genieten van dit uitzicht dat nooit lijkt te vervelen. Om ook binnenshuis zoveel mogelijk van het uitzicht te kunnen profiteren, is veelvuldig glas toegepast.

Met de oude bouwvorm van een Casale op het platteland als uitgangspunt, is het ontwerp van Casa Dalmasso uiteindelijk een breed uitwaaierende villa geworden die zich prima voegt in het landschap. Schatplichtig aan de traditionele bouw, maar overduidelijk modern van signatuur. Een plattelandsvilla met wit gestucte muren en een strak belijnde voorzetgevel van houtstroken die zowel als pergola fungeert als ook als een decoratief element over de zijgevel loopt. Aan de villa gekoppeld, het geweldige zwembad, waar je vanaf een van de ligbedden een magnifiek zicht op het landschap hebt.

La Lamia della Sabbia

dinsdag, februari 11th, 2020

Karakter en lokatie! Rustig gelegen op het platteland, omringd door olijfgaarden, halverwege San Vito dei Normanni en de kust met het schitterende natuurreservaat van Torre Guaceto, staat een verblijf in Lamia della Sabbia garant voor een heerlijk verblijf. Immers, niet alleen de weldadige rust is een van de pluspunten. Minstens zo aantrekkelijk is het huis zelf, een stijlvolle en uitnodigende hide-away voor twee.

 • sfeervolle country hideaway
 • zee en pittoreske stadjes op korte afstand
 • privé zwembad
 • volop privacy

Vormden lamie (enkelvoud lamia) ooit eenvoudig onderkomens voor landarbeiders of opslagplaatsen voor de oogst en waren zij praktisch overal op het platteland te vinden. Tegenwoordig worden deze eenvoudige bouwsels nieuw leven ingeblazen en heringericht als vakantieonderkomen. Hoewel de strakke blokvorm eigenlijk de eenvoudigste en goedkoopste bouwwijze was, blijkt het een prima bouwvorm die minimalistische en moderne woningen oplevert. Het verrassende van Lamia della Sabbia is dat de strakke buitenzijde een onverwacht sfeervol interieur herbergt.

Hoewel Lamia delle Sabbia ook tezamen met de vlakbij gelegen, grotere Lamia delle Dune, gehuurd kan worden, geniet de lamia zelf een volledige privacy, onttrokken aan het oog door een witgekalkte stenen muur. De lamia is weliswaar geschikt voor slechts twee personen, maar is verder een volwaardige woning mét eigen zwembad! De ruimtelijke living is gesitueerd onder een fraai gewelf dat tevens een keukenhoek bevat. Onder een tweede gewelf daarachter is de slaapzone gecreëerd met daarachter een moderne badkamer. De lamia heeft een heerlijk beschaduwd terras en een druivenpergola rond het huis die uitnodigen om van ontbijt tot diner buiten te eten.  Daarnaast heeft de lamia zoals al gezegd, een eigen zwembad en zonneterras met ligbedden.

Zowel de zee, pittoreske stadjes in het binnenland als het bruisende Brindisi liggen alle op korte afstand. Maar de Lamia, oorspronkelijk heel eenvoudige onderkomen voor arbeiders, heeft zelf al dermate veel te bieden, dat het soms moeilijk blijkt dit paradijselijk plekje te verlaten.

La Bellina

dinsdag, april 30th, 2019

Wow! Wat een uitzicht! Alsof de wereld aan je voeten ligt. Strijk hier samen neer op het terras van jullie huisje, schenk een glas wijn in, laat je blik dwalen en geniet … Dat gevoel van vrijheid, oneindige ruimte, rust en de stil makende pracht van de natuur. Wat heerlijk om samen van al dit moois te genieten.

 • vrijstaand huisje
 • gedeeld zwembad
 • sfeervolle inrichting
 • schitterend vrij uitzicht

La Bellina is zo’n huisje waar je je gelukkig prijst dat je het gevonden hebt. Een plek waar je slechts met moeite afscheid van neemt. Niet alleen vanwege het goddelijke uitzicht, of het fraaie zwembad dat je met 3 overige appartementen deelt, maar zeker ook vanwege de sfeervolle inrichting van het pas recent gebouwde cottage. Een huis dat eigendom is van de Nederlandse eigenaars die op hetzelfde domein in een ander cottage wonen. Eigenaars die de hele wereld hebben bereisd en waar je allerlei souvenirs van in het huis aan zal treffen.

Vóór La Bellina is een fraai, panoramisch terras gemaakt vanwaar je over de Marchegiaanse heuvels en de Sibellijnse bergen uitkijkt. Binnen is er een grote glazen schuifpui zodat je ook hier, zittend op de comfy hoekbank, van het uitzicht kan genieten. Daarnaast is er een volledig uitgeruste keuken, een ruime slaapkamer en badkamer. Een echt huisje voor twee dus!

Mocht je je kunnen losrukken van deze plek, maak dan een tocht te paard door de omgeving. Verder is er op zeer korte afstand een schattig dorpje, uitgeroepen tot een van de mooiste van Italië. Daarnaast zijn er allerlei mooie stadjes op korte afstand en de zee op ongeveer een half uur. Met de regiohoofdstad Macerata en de Sibellijnse bergen eveneens op korte afstand heb je hier eigenlijk alles – natuur, cultuur, vermaak en de zee!

La finestra di Lily

dinsdag, mei 14th, 2019

Wat een rust hier. Terwijl je op het terrasje voor jullie slaapkamer zit, overvalt je een gevoel van weemoed. Dat dit soort plekken nog bestaan. Een oude borgo met een imposant kasteel en hier en daar, verscholen in het groen wat huizen. Oude boerderijen, een jagershuis, of in jullie geval een pastoriehuisje naast de kapel. Vanaf het terrasje kijk je de boomgaard in waar tussen de bomen het groene dal glinstert in de zon. Vogels fluiten om je heen en verder is er een weldadige rust …

 • romantisch
 • gemeenschappelijk zwembad
 • verborgen in het groen

Als het huis van Hans en Grietje ligt La Finestra di Lily verborgen in het groen. Een lieflijk huisje van twee verdiepingen dat alles heeft wat een romantisch verbljf voor twee behoeft. Een heerlijke woonkeuken waar de grote open haard voor sfeer zorgt en waar je samen in de luie stoelen kan wegkruipen. Een ommmuurde tuin, ooit de boomgaard van de pastoor maar nu een plek waar jullie heerlijk kunnen luieren in de zon met uitzicht over het prachtie Orcia dal. Een romantische trap leidt vanuit het hof voor het kapelletje naar de woonkeuken. Via een trap is de boven verdieping bereikbaar waar een ruime twee persoons kamer is gelegen met een en-suite badkamer. Vanuit de slaapkamer is het terras toegankelijk dat met een paar treedjes omlaag de tuin in leidt.

Le Terre di Antonella

maandag, december 27th, 2021

Hoe moet je deze plek omschrijven? Als een oase van rust, ruimte, Italiaanse gastvrijheid en sfeer. Op een plek waar je het niet direct verwacht. In de directe omgeving van het Gardameer, met het meer en een keur aan pittoreske stadjes en het vermaak op en rond het meer onder handbereik. En tegelijkertijd de landelijke rust en ruimte van een authentiek agriturismo waar Gastvrijheid en Liefde voor de Natuur nog in hoofdletters geschreven worden.

 • schitterend gelegen agriturismo aan de zuidkant van het Gardameer
 • zelfstandige appartementen voor 2 tot 6 personen
 • gedeeld zwembad met ontbijt bar
 • wekelijkse pizza avonden

Le Terre di Antonella is een uitgestrekt landgoed, iets ten zuiden van het Gardameer gelegen. Naast de hoofdvilla, tevens het familiehuis en boerenbedrijf een fraai herenhuis dat terug gaat tot halverwege de 17de eeuw, telt het agriturismo zeven appartementen. Vrijwel alle zelfstandige woningen die in de diverse bijgebouwen van het landgoed zijn onder gebracht. Elk met een eigen tuin of terras en, behalve de studio, ook alle uitgerust met een woonkamer en keuken. Er zijn de volgende zeven onderkomens:
1.-een studio voor 2 in de villa gelegen, met ruime slaapkamer met zitje en badkamer
2.-deel A van een 18de eeuws huis voor 5 personen met twee slaapkamers, woonkamer en keuken, verdeeld over twee verdiepingen, terras onder een eeuwenoude boom in de tuin voor het huis
3.-deel B van een 18de eeuws huis, studio voor 2 tot 4 personen, met woonkamer met sofa en keukenhoek, slaapkamer en badkamer. Terras op de binnenplaats. Kan eventueel gekoppeld worden aan deel A tot een huis voor max 10 personen.
4.-een huis met delen uit het jaar 1000, geheel apart gelegen in een bosrijk deel van het landgoed, voor 4 tot 6 personen met 3 slaapkamers, 1 badkamer, een woonkamer en keuken, beide met open haard en toegang tot de weelderige tuin, terras in de tuin. Ligt vlakbij het zwembad.
5.-eerste verdieping van een sfeervol huis uit de 17de eeuw met een bijzondere loggia die uitkijkt op de tuin. Geschikt voor 4 – 7 personen, met 2 slaapkamers, living met keukenhoek en sofa bedbank, toegang tot de tuin.
6.-huis in het groen, verdeeld over twee verdiepingen, voor 2 tot 4 personen, met een living op de BG met een tweepersoons sofabed en een ruime slaapkamer op de boven verdieping, badkamer.
7.-eerste verdieping van een witgekalkt landhuis uit de 17de eeuw, voor 2 tot 4 personen, met een living met keukenhoek, een comfy tweepersoons bedbank, een ruime slaapkamer en badkamer.

 

 

Sanzio, Messer Colleverde

maandag, december 2nd, 2019

Energie. Messer Colleverde is typisch zo’n plek waar je je helemaal kan opladen en nieuwe energie kan opdoen. Simpelweg door er te genieten, het wijdse landschap in je op te nemen en je te laven aan het gevoel van vrijheid dat hier heerst. Appartement Sanzio is een van de zeven appartementen die Messer Colleverde telt en qua ligging misschien wel de meest ideale, vlakbij het zwembad, halfvrijstaand en met een geweldig vrij uitzicht vanaf het overdekte terras.

 • ruim en gezellig appartement
 • fraaie ligging met vrij uitzicht
 • deel van een hoogwaardig complex met in totaal zeven appartementen
 • gedeeld groot panoramisch zwembad met zonneterras

Vrijheid, ruimte en sfeer zijn de basis ingrediënten van Messer Colleverde dat met 7 appartementen het grote, panoramische zwembad deelt. Een ruim bemeten bad dat op een lager gelegen , schitterend gelegen punt op het domein is aangelegd. Als je hier op een bedje ligt, kan je mijlen ver weg kijken en ligt er een magistraal uitzicht aan je voeten. Een spectaculair landschap dat elk moment van de dag weer een ander, fraai beeld oplevert.

Uniek voor dit complex is dat elk van de zeven appartementen die zowel in het hoofdgebouw van twee verdiepingen, als in het lage bijgebouw zijn ondergebracht, een eigen karakter heeft. En bovendien elk een eigen tuindeel met aan het eind een eigen parkeerplaats. Elk ook gezegend met vrij uitzicht op dat geweldige landschap zodat je hier prima met vrienden en verschillende families zou kunnen verblijven, maar ook uitstekend in privacy samen, of met je eigen gezin.

Appartement Sanzio is een van de twee appartementen in het lager gelegen bijgebouw dat slechts een begane grond verdieping telt. Sanzio bestaat uit een sfeervolle open plan living en twee ruime slaapkamers. De living, met de stoere houten balken, is een prettighe hoge ruimte, met een zitgedeelte met een moderne, wite hoekbank en openslaande deuren naar het terras. Daarnaast een eetgedeelte waarachter zich de keukenopstelling bevindt. Het overdekte terras met de grote pergola voor het appartement is eigenlijk een tweede woonkamer en een heerlijke plek om te genieten van het landschap en het mooie weer. Achter de living ligt een gang met aan weerszijde de twee slaapkamers en een badkamer met douche.

backtotop