• Borgo Ponte Vigne

  De living van appartement Fienile Grande

 • Borgo Ponte Vigne

  Pontassieve – Toscane
  Van  €1.000 tot € 2.500 p.w.

 • Borgo Ponte Vigne

  Een koele lunch onder de eeuwenoude boom

 • Borgo Ponte Vigne

  Lunchen met uitzicht!

 • Borgo Ponte Vigne

  De sfeervolle eetkamer van appartement Archi

 • Borgo Ponte Vigne

  Relaxen bij het zwembad

 • Borgo Ponte Vigne

  De open haard in de zitkamer van appartement Stalla Rufina

 • Borgo Ponte Vigne

  Het agriturismo vanuit de lucht gezien

 • Borgo Ponte Vigne

  De binnenplaats van de Borgo

Borgo Ponte Vigne

Pontassieve - Toscane
Ik wil graag meer informatie >

Wat een uitzicht! Wat een ruimte! Gewoon hier op een bedje aan het zwembad te kunnen liggen, je blik eindeloos laten dwalen over het landschap. Een lunch met uitzicht en een appartement vol sfeer en gezelligheid. Kinderen die eindeloos kunnen spelen. Wat kan je je nog meer wensen. Het leven is goed hier in Toscane. Vlakbij de grote stad Florence en toch heerlijk landelijk.

 • prachtige ligging tussen de glooiende wijngaarden
 • sfeervol en verzorgd agriturismo
 • groot gemeenschappelijke zwembad
 • proefkeuken voor workshops

Na jarenlang middelpunt te zijn geweest van de wijnproductie, is een aantal jaren geleden heel Borgo Ponte Vigne gerenoveerd en omgebouwd tot een achttal sfeervolle appartementen. Variërend van kleine studio’s voor twee tot ruime woningen voor maximaal zes gasten. Elk van de appartementen heeft een eigen karakter, ingericht in een landelijke stijl met behoudt van de soms eigenaardige indeling van het eeuwenoude complex. Met allerlei oude gereedschappen en voorwerpen die aan het boeren verleden herinneren, zijn dit woningen die stuk voor stuk de liefde voor het Toscaanse landleven uitstralen.

Naast de eigen buitenruimte die een aantal van de appartementen heeft, zijn er in de uitgestrekte tuin rond de borgo tafels gereserveerd voor de verschillende appartementen zodat je ook buiten je eigen ruimte hebt. Daarnaast is er in de oude open schuur een gezellige gemeenschappelijke ruimte gemaakt waar een grote buitenkeuken met bbq staat. Een ruimte die in de praktijk een gezellig punt vormt waar de verschillende gezinnen aan het einde van de dag samen komen. Elkaar hun nieuwe ontdekkingen in de omgeving delen, of gezamenlijk eten aan de lange houten tafels. Daarnaast is er de proefkeuken die in het kleinste appartement  is gecreëerd waar soms haast dagelijks kookworkshops worden gegeven en je de fijne kneepjes van de Toscaanse keuken kan leren. Hoe leuk en hoe lekker om na afloop als dat heerlijks samen op te eten!

Naast de gemeenschappelijke binnenplaats, de bbq-loggia en de proefkeuken, is er uiteraard ook het gedeelde zwembad. Op een fraai, hoger gelegen deel van de tuin aangelegd, is dit een heerlijke plek om te zonnen, Een frisse duik te nemen, te mijmeren bij het uitzicht en ‘s avonds een geweldige plek om te loungen bij weer een spectaculaire zonsondergang. Omdat Borgo Ponte Vigne allereerst onderdeel van een gerenommeerd wijhuis is, waar ondermeer de Chianti Rufina wordt geproduceerd. Gasten van het borgo zijn meer dan welkom op de Fattoria en worden met enthousiasme rondgeleid langs de wijnkelders en kunnen desgewenst ook een proeverij doen.

Borgo Ponte Vigne telt acht verschillende appartementen die over de verschillende gebouwen van de bord zijn verdeeld. Hier een kort overzicht van de appartementen en het maximaal aantal gasten:
-Le Logge, 2 personen, 1 slaap- en 1 badkamer
-La Torre, 4 personen, 2 slaap- en 2 badkamers
-La Cecchina, 4 personen, 2 slaap- en 2 badkamers
-La Tinaia, 4 personen, 2 slaap- en 2 badkamers
-La Cisterna 4 personen, 2 slaap- en 2 badkamers
-La Stalla, 4 personen, 2 slaap- en 2 badkamers
-Gli Archetti, 5 personen 3 slaap- en 2 badkamers

Prijzen 2024

Op aanvraag van tot
Per week € 1.000 € 2.500
ach van grootte appartement

Inclusief:
gas, water en elektriciteit
bed- en badlinnen
wifi

Exclusief:
eindschoonmaakkosten € 22 p.p
extra bed € 70 ( tot 11 jaar oud)
verwarming € 20 p.d.
lokale toeristen belasting

Extra Services:
kookworkshop
rondleiding ven proeverij in de cantina

Borg: ter plekke te voldoen

Reviews

Prettig appartement, met prachtig uitzicht.

Jacob en gezin, augustus 202

Wij hebben ons verblijf bij de Borgo als erg prettig ervaren! Prettig appartement, met prachtig uitzicht. Er waren op dat moment ook meerdere Nederlandse gezinnen met kinderen in de leeftijd van onze kinderen. Zij en wij hebben erg genoten van het spel en het samenzijn.
Twee punten van aandacht,
– Zitje bij ons appartement Archeti’ was gelegen op een algemeen gedeelte, wel met enen mooi uitzicht, maar niet gekoppeld aan ons appartement.
–  Bij het zwembad waren er aparte zitjes voor ieder appartement, de houten vlonder was bij warm weer minder prettig voor de voeten (erg heet)

Lees verder >
Fotogalerij
Voorzieningen & omgeving
Contact
Terug naar het overzicht >

Voorzieningen

 • 2-6

  Personen.
  1 appartement voor 2 personen
  5 appartementen voor 4 personen
  2 appartementen voor 5 personen
  1 appartement voor 6 personen

 • 1-3

  slaapkamers.

 • 1

  tot 3 badkamers per appartement

 • Elk appartement beschikt over een woonkamer, veelal met keukenhoek. Een aantal appartementen hebben daarnaast een originele open haard. Airconditioning, TV en WIFI.

 • Elk appartement beschikt over een keukenhoek. Alle uitgerust met een vaatwasser.

 • Een aantal appartementen zijn uitgerust met een eigen terras of tuindeel bij het appartement, voor de overige appartementen zijn er overal op het uitgestrekte terrein zitjes en loungehoeken gemaakt. Daarnaast is er de gemeenschappelijke eetruimte met buitenkeuken en bbq en lange eettafels. Verder is in een van de voormalige appartementen een proefkeuken gemaakt voor kookworkshops. Bij het zwembad heeft elk appartement zijn eigen zittje en ligbedden.

 • gedeeld zwembad, houten deck zonneterras met ligbedden en bank. buitendouche.

 • 38 km

  Florence airport

Map

Omgeving

 • Pontassieve met bar, restaurants en winkels op 2 km
  Le Palaie 4,7 km
  Castello di Sammezzano 14 km
  Florence 15 km
  Fiesole 17 km

Inspira tie

De bezienswaardigheden. Klik op foto voor meer info

Zoek hier je droomvakantie open

Zoek hier je droomvakantie

backtotop