Calabria inspiratie

Calabrië, een van de zuidelijkste regio’s van Italië. Een regio met enerzijds massatoerisme rond de badplaatsen Capo Vaticano en Tropea, anderzijds een nauwelijks ontgonnen oostkust, dichte oerbossen en verlaten stadjes in het binnenland. Een verrassende regio die je nog helemaal zelf kan ontdekken.

Wie ooit naar Stilo, Pizzo of Chianalea is geweest, kan het beamen: Calabrië is vol onontdekt schatten, stuk voor stuk de omweg waard. Houd je van geschiedenis en kunst? De Grieken, de Armeniërs, de Romeinen, Byzantijnen  lieten hier al hun sporen achter. Vergaap je maar eens aan de collectie van het archeologisch museum van Reggia Calabria, bezoek het byzantijnse kapelletje Cattolica of bekijk het kasteel van Pizzo, een verrassend sfeervolle stad iets ten noorden van Tropea.

Vergeet vooral ook Tropea zelf niet – de hoeveelheid toeristen zijn hier volkomen terecht! Wat een levendigheid en sfeer! Huur overdag een bedje aan het gemeentestrand met uitzicht op de Santa Maria dell’Isola en doe ‘s avonds mee aan de passeggiata.

Lees verder..