Hell in the Cave

HELL IN THE CAVE
EEN OPERA EN DANSSPEKTAKEL IN DE GROTTEN VAN CASTELLANA

De hel in de grot is een unieke belevenis, schitterend belichte dans en drama in een bizarre, ondergrondse locatie. Een passender decor dan de schitterend uitgelichte grotten is dan ook niet denkbaar om de Hel, zoals Dante die al ruim zeven eeuwen geleden beschreef in zijn beroemde epos La Divina Commedia, uit te beelden.

Hell in the Cave begon jaren geleden als een eenmalig dansproject van een groep jonge, enthousiaste theatermakers die de kans kreeg het immense grottencomplex van Castellana Grotte als locatie te gebruiken. Een unieke ambiance, deze geheimzinnige en bizarre ondergrondse wereld van de grotten van CASTELLANA, die het decor vormde waarin professionele dansers het beroemde boekwerk van Dante over het INFERNO letterlijk in deze onderwereld tot leven brachten.

Hoewel in aanvang dus een eenmalige gebeurtenis, bleek het enthousiasme dermate groot, dat het project een vervolg kreeg en intussen is uitgegroeid tot een van de meest geliefde theatrale dansspektakels van Zuid-Italië. Prachtige dans, muziek en enscenering waar ballet en acrobatiek wordt gecombineerd in een Jeroen Bosch-achtige beeldtaal, uitgevoerd door 55 uit Puglia afkomstige dansers/acteurs.

Kaarten zijn vaak al ver te voren uit verkocht. Wil je er ook bij zijn – reserveer dan ruim te voren. Heb je hulp nodig, dan helpt DOLCE VILLA’S / ITALIA SU MISURA je graag.
Voor een lijst met de data: (VRIJWEL ALTIJD OP ZATERDAG)
http://www.hellinthecave.it/pages/21/date/

Entrée ticket voor de voorstelling €20 pp., €15 voor studenten en jongeren. Ook combi-tickets voor zowel een bezoek aan de grotten als aan de voorstelling zijn mogelijk.

Wil je een idee hebben van hoe de voorstelling eruit ziet: Klik hier voor een voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=Dw3Bc6JohAA#t=6.597031285