Emilia Romagna, een regio met een vurig kloppend culinair hart!

I talia Su Misura
Ik wil graag meer informatie >

Emilia Romagna. Hoewel vrij onbekende in Nederland, staat deze regio in Italië zelf synoniem voor culinaire hoogstandjes en watertandende lekkernijen. Niet voor niets luidt de bijnaam van de hoofdstad Bologna, ‘La Grassa’, ‘de vette’; een verwijzing naar de rijke, Bologneser keuken. Natuurlijk is de ragù bolognese bekend, maar ook verse pasta zoals lasagna, tagliatelle en tortellini zijn hier ontstaan. Parmigiano Reggiano kaas, Parma ham, Aceto balsamico di Modena, zijn allemaal uit deze regio afkomstig en hebben zich intussen een vaste plaats in onze keuken verworven. Een culinair weekje hier betekent dan ook een hernieuwde kennismaking, een herontdekking van ingrediënten die je dácht te kennen, maar die oneindig veel variëteiten blijken te hebben.

  • geheel op maat gemaakte, culinaire reis naar de Regio Emilia Romagna
  • vertrouwd en tegelijkertijd verrassend
  • bezoeken aan allerlei hoogwaardige producenten
  • proeverijen
  • stadsbezoek met een rondje langs allerlei kleine culi shops

Lees verder >


Prijs arrangement zoals beschreven

Daarnaast kan ITALIA SU MISURA ook vliegtickets, transfer van vliegeld naar hotel of autohuur verzorgen.

Reisvoorwaarden Dolce Villa’s

Voorzieningen
Inpiratie regio

Reviews

Fotogalerij
Terug naar het overzicht >

Emilia Romagna

Overnachtingsmogelijkheden

Map
Inspira tie

Omgeving

Zoek hier je droomvakantie open

Zoek hier je droomvakantie

backtotop