• Leer, proef van de kakelverse groente van het land. Laat je verleiden door de Siciliaanse keuken.

 • Direct van het veld, via de pan op het bord! Zero kilometer en 100% organisch.

 • Het inkoken van de zomeroogst pomodorini, boordevol smaak.

 • Zó maak je tomatenpasta! In de buitenlucht, laat de zon haar werk maar doen.

 • Kruiden plukken, kruiden duiden en toepassen in de Siciliaanse keuken.

 • Een overdaad aan bloemen en groente, zelf geteeld. de boerderij biedt het in overvloed.

 • Brood, gebakken van de vele graansoorten die Sicilië telt, volgens oude recepten en vormen.

 • Het idyllische leven op de boerderij

 • Eén grote familie! Alle medewerkers dragen hun steentje bij.

 • De vrijheid van een Siciliaans rund op een biologische boerderij

 • Van schaap tot kaas. Een kennismaking, het belang van voer, beweging en liefde.

 • Eeuwenoude tradities, recepten en technieken.

 • De Treccia, vers geknoopte mozzarella. Een kunstvorm en héérlijk tegelijk.

 • Tafelen en genieten van de zelf gekookte gerechten! Het goede leven op het Siciliaanse platteland.

De Siciliaanse keuken – om verliefd op te worden.

I talia Su Misura
Ik wil graag meer informatie >

De Siciliaanse keuken is een rijke keuken. Met een overvloed aan top ingrediënten en eeuwenoude culinaire tradities die Oost en West in zich verenigen. Wil je dit geweldige eiland van binnenuit leren kennen. De kookkunst leren van begeesterde chefs die je met liefde inwijden in het culinaire  erfgoed van  Sicilië? Inspiratie opdoen in een idyllische omgeving, in gezelschap van vrienden, een groep vriendinnen, samen met je broer of zus? Meld je dan aan voor een van de beste kookworkshops van Sicilië. Niet zomaar een dagje meekijken. Maar minimaal een dag of vijf tot een week lang ‘mani in pasta’, ofwel de handen uit de mouwen.

 • zeer hoogwaardige kookcursus, vanaf beginners niveau tot uitdagend en professioneel.
 • cursus agenda met verschillende thema’s. Van een algemene kennismaking van de Siciliaanse keuken tot specialistische cursussen rond het thema brood, de Siciliaanse tomaat, het leven op de boerderij, gewassen kweken, kaasmaken, de olijf- en wijnoogst.
 • cursus lokatie in het binnenland van Sicilië, op een biologische landgoed.
 • klein aantal deelnemers, cursussen eventueel als groep privé te boeken.
 • excursies naar imkers, kaas- en wijnproducenten, inkopen doen op de vismarkt in Palermo en alles wat bij het specifieke thema ter verdieping wordt aangeboden.
 • logeren op het landgoed zelf, in fraaie kamers of een klein huis op het terrein van de boerderij.

Verscholen in het binnenland van Sicilië, ligt het eeuwenoud landgoed waar de cursus wordt gehouden. Een uitgestrekt domein dat al meer dan tien generatie in bezit van een Palermitaanse familie is, die hier allereerst druiven verbouwt en er internationaal befaamde wijnen produceert. Op het landgoed lag ook een verwaarloosde hereboerderij, ommuurd, met een grote binnenplaats waar van oudsher de oogst gedroogd werd. Stallen, bijgebouwen en woningen die het tot een compleet boeren bedrijf maakten.

Het was Anna, telg van deze familie, die in Frankrijk een opleiding had gevolgd en eigenlijk was voorbestemd om een geschikte echtgenote te worden, die besloot de vervallen boerderij en landerijen weer nieuw leven in te blazen. Daarbij ontstond een passie om de eeuwenoude Siciliaanse recepten te behouden en door te geven. Dit leidde uiteindelijk tot een kookschool waar vele Angelsaksiche kookadepten op afkwamen maar langzamerhand ook steeds meer Italianen die geïnteresseerd raakten in hun eigen culinaire erfgoed.

Na een opleiding als kunsthistorica en een leven in de kunstwereld, besloot dochter Fabrizia, geboren in deze gourmand familie, om achter in de dertig terug te keren naar het familie landgoed en samen met haar moeder de kookschool verder uit te bouwen. Hoewel de oprichtster intussen is overleden, heeft Patrizia met dezelfde passie haar moeders levenswerk, het behouden en doorgeven van de Siciliaanse keukengeheimen, voortgezet en intussen een heel team aan Siciliaanse keuken experts om zich heen verzameld die de cursussen en workshops geven. Daarnaast worden er jaarlijks tal van internationale topkoks uitgenodigd om te komen koken en hun kennis door te geven op deze speciale plek. Er wordt daarmee een zeer mooi en volledig programma aangeboden dat uiteraard jaarlijks wisselt. Hoewel Patrizia niet meer in de dagelijkse routine meedraait, is zij nog vaak op de boerderij en in de tuinen te vinden.

Prijzen op aanvraag.

afhankelijk van aantal personen, lengte en programma.

Verblijf

Inbegrepen in het cursusgeld, is een verblijf in een tweepersoons kamer in een van de kamers en appartementen van het domein. Vind je het geen probleem om met een vreemde een van de ruime kamers te delen, dan kan je voor een tweepersoons kamer kiezen. Wil je graag een eigen kamer, dan geldt er een eenpersoons toeslag.

Verblijf is geheel verzorgd, dat is inclusief ontbijt, lunch en diner en dagelijkse verzorging van de kamer. In de zomermaanden is er een zwembad voor de gasten om na de dagbesteding te ontspannen . Daarnaast zijn er de gemeenschappelijke tuinen.

Reviews

Fotogalerij
Terug naar het overzicht >

Intensieve kookcursus, leer de geheimen van de Siciliaanse keuken.

Aanmelden voor deze intensieve kookcursus op Sicilië kan al door één persoon. In dat geval heb je de keuze een tweepersoons kamer te boeken of te kiezen voor een eenpersoons accommodatie tegen meerprijs. De lengte van de cursussen variëren van 4 à 5 dagen tot een hele week. Daarnaast worden er op een instap niveau ook workshops van een halve of hele dag en met een overnachting gegeven. Deze zijn vooral bedoeld voor diegene die in de buurt op vakantie zijn en een korte kook Experience willen toevoegen aan hun vakantie.

Verblijf tijdens de meerdaagse en week cursussen is op het terrein van het landgod zelf. In een aantal verspreid liggende, gerenoveerde gebouwen die tot sfeervolle gastenkamers en appartementen zijn omgetoverd. Verblijf is uiteraard geheel verzorgd.

Vraag vrijblijvend het complete jaarprogramma aan of informeer, zo je al een vastgelegde periode hebt, welke mogelijkheden er zijn.

Overnachtingsmogelijkheden

Le Case Vecchie, Vallelunga. Zie: https://dolce-villas.nl/accomodatie/le-case-vecchie/

Le Case Vecchie, Vallelunga. Zie: https://dolce-villas.nl/accomodatie/le-case-vecchie/

Map
Inspira tie

Omgeving

 • Inkopen doen op een van de grote markten van Palermo Lees verder >

 • Een excursie naar het mekka van Azteker chocolade in Modica. Lees verder >

Zoek hier je droomvakantie open

Zoek hier je droomvakantie

backtotop