Sicilia inspiratie

Sicilië. Een eiland met vele gezichten. Mondaine badplaatsen waar Griekse tempels naast Italiaanse designer boutiques staan. Goudgele zandstranden en een besneeuwde Etna. De eindeloos grijze wereld op de top van de vulkaan en goudgele korenvelden. Een enorme culinaire traditie waarin Moors, Spaans en Siciliaanse invloeden tot topprestaties leiden en een levendige streetfood cultuur.

Sicilië heeft het allemaal: van Griekse tragedies opgevoerd in 2000 jaar oude theaters tot veelkleurige poppenspel waarin de geschiedenis van vele overheersers wordt herleefd. Grieken, Carthagers, Romeinen, Arabieren, Goten en Spanjaarden. Allen kwamen ze, aangetrokken door de natuurlijke rijkdom, schoonheid van het eiland en de strategische ligging. En stuk voor stuk lieten ze hun sporen achter op dit eiland dat zo een ware smeltkroes van culturen werd.

Is het deze smeltkroes, de veelheid aan culturen die je terugvindt in de Siciliaanse keuken? Is het de schitterende kust met romantische baaitjes in het Noorden en zandstranden in het zuiden? Zijn het de eilanden, de cultuursteden of de vergeten, authentieke dorpjes? Of is het de onvoorwaardelijke gastvrijheid. Elk van deze facetten is een reden om Sicilië te bezoeken en te genieten van een uniek eiland.

Lees verder..